Rata cu varza

de simona72 in Rata, 19 Iun 2014 | 14140 vizualizari

 

Am ales un alt fel de a pregati rata cu varza...iar ca si plus am adus vinul alb, care-i da o aroma si un gust deosebit...inspiratie mi-a fost bucataria frantuzeasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 rata tanara de 2,5 kg
  • 2 verze
  • sare si piper proaspata macinat
  • 2-3 lingurite de cimbru uscat
  • 100 gr rosii uscate in ulei
  • 3 rosii
  • 1 cescuta faina
  • 2 cepe mari
  • cateva felii de ardei iute jalapenos de la borcan
  • 200-250 ml vin alb (dulce am folosit eu)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu varza:

Se poate face in multe feluri acest fel de mancare. Ori lasati rata intreaga, ori o transati si o folositi pe toata la mancare...eu am ales sa aleg din grasime, sa transez rata si sa folosesc doar pulpele, pieptul si aripile. Din carcasa am facut o supa. Grasimea aleasa am taiat-o bucati si am pus-o intr-o tigaie incinsa, fara pic de grasime sau ulei si am topit-o. Am scos jumarile si o buna cantitate din grasimea lasata (mai mult de jumatate).

Bucatile de carne le-am condimentat cu sare, piper proaspat macinat si cimbru. Am tavalit fiecare bucata de carne prin faina si le-am prajit in grasimea de rata lasata in tigaie. Dupa ce s-au rumenit le-am pus deoparte. In aceeasi grasime am calit ceapa tocata marunt, am adaugat o parte din varza tocata fin, am adaugat putin din vinul alb si am lasat cateva minute pe foc pana varza a scazut in volum. Am transferat continutul intr-un vas de lut.

Am calit in cateva ture varza pt cateva minute cu cate putin vin alb. Am pus toata varza calita in vasul de lut, am adaugat, sare, piper, cimbru, rosiile uscate si taiate, celelalte rosii taiate cuburi si am amestecat toate ingredientele. Am pus si cateva felii de ardei jalapenos, am amestecat pt ultima data, deasupra am pus carnea rumenita, am pus capacul vasului si am dat la cuptorul rece, setand la temperatura de 160 grade pt 2 ore. Dupa prima ora, am scos vasul si cu o lingura am mai adunat din grasimea de la suprafata pe care a lasat-o carnea. Am repetat de cateva ori operatiunea pana nu a mai fost grasime in exces.

Am servit calda cu paine de casa si un pahar de vin alb.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

folositi plantele aromatice care va plac, ardeiul iute pe care-l aveti la indemana si merge cu siguranta si un vin alb sec(doar ca atunci va fi putin acrisoara)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata cu varza rosie